Пилешко маринирано со јогурт
Пилешко маринирано со јогурт Read More »
За љубителите на кремасти супи и потажи имаме нов рецепт. Ајде да се препуштиме на гурманската авантура и да го испробаме рецептот за потаж од грашок. Може да се направи со свеж, замрзнат или грашок од конзерва. А за да заштедиш време за подготовката, ти препорачуваме да користиш грашок од конзерва, па така за 30-тина
Дали имаш пробано потаж? – Потажот има густа и кремаста текстура, а најчесто се прави од зеленчуци како компири, моркови, брокула, тиква… За се се постигни кремаст вкус се додава млеко, павлака или путер. Инспирирани од Битолската павлака, споделуваме рецепт за потаж од моркови. Совет плус: Потажот сервирајте го со парчиња печен леб.
Имаш пробано салата со цвекло? – Ако одговори со „Не“ те предизвикуваме да го направиш овој рецепт. Дури и оние кои не обожаваат цвекло, ќе бидат воодушевени од вкусот на оваа кремаста салата. Тајната е во Битолската павлака и совршената комбинација на состојки. Совет плус: За да заштедиш време за подготовката, салатата може да ја
Кремаста салата со цвекло Read More »